Президентът на Молдова Мая Санду в четвъртък отхвърли възможността за предоставяне

...
Президентът на Молдова Мая Санду в четвъртък отхвърли възможността за предоставяне
Коментари Харесай

Молдова няма да изпраща военна помощ на Украйна

Президентът на Молдова Мая Санду в четвъртък отхвърли опцията за даване военна помощ на Украйна. Тя направи изказването в изявление за телевизионния канал Rlive.

" Украйна изиска военна помощ от всички страни. Но нашата страна не разполага с съвременна военна техника, а и по конституция не можем да създадем това ", сподели Санду.

Санду също по този начин отхвърли изявления в медиите, че румънски военни са на територията на републиката, облечени в молдовски униформи, за приготвят военните на републиката да отхвърлен вероятни закани, свързани с спора. в Украйна.

Държавният глава съобщи, че тези клюки се популяризират, с цел да уплашат хората и да провокират суматоха. Тя изрази страдание, че медиите разгласяват " доста имитации, ориентирани към дестабилизиране на страната, с които е мъчно да се борим ".

В същото време, тя призна, че през молдовска територия минават влакове с гориво, които се доставят на украинската армия от Румъния.

През 2010 година Молдова пусна за продажба шест изтребителя МиГ-29, които наследи след разделянето на имуществото на въоръжените сили на някогашния Съюз на съветските социалистически републики. До момента обаче не са открити купувачи. По-рано в пресата се появи информация, че украинските управляващи са се обърнали към Молдова с искане за закупуването им.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР